Egy autóval és egy unatkozó kutyával kezdődött...

Mielőtt megkérded: Igen, nekem mindenhova meg kell próbálni bejutni a Land Roverrel. Cserébe néha ott maradunk...

Persze ilyenkor még a kutya is unatkozik.


Az autót végül néhány nap múlva sikerült kihúzni a sárból. Közben úgy döntöttünk, hogy McCloudot nem hagyjuk eztán unatkozni. Társat kerestünk neki. Meg is találtuk.

Mikor elmentünk Gwendáért, útközben megálltunk Siófok-Bellapusztán az állatparknál.


Végül megérkeztünk Gwendáért. Ekkor még nem így hívták. Épp 8 hetes volt.
Lulla felé menet még rögtön munkára fogtam, egy közös kertlátogatást tettünk Balatonvilágoson.
Ez után közösen meglátogattuk a Lullai horgásztavat.Majd találkoztak McClouddal.
Másnap a változatosság kedvéért ismét terep következett. Ki kellett menteni végre a Land Rovert, mert egy vasárnapi egész napos rakodógépes sikertelen próbálkozás (Wacker-Neuson WL-25, 3 tonnás) kevésnek bizonyult.

Végül ez az LKT erdészeti vonszoló szabadította ki, ami 2 db 8 tonnás csörlővel hátul talpalóval, elől tolólappal, törzscsuklós kormányzással akár 12-15 szálfát is kivontat az erdő sűrűjéből a közelítő helyig. Az LKT-t Gábor Marity 510 LE-s MAN nehézgép vontatója juttatta a helyszín közelébe 26 keréken. Köszönet érte Neki!Fontos volt az autó, mert Szeged környékére készültünk Land Rover találkozóra. Már út közben találkoztunk egy szépen felújított OT-s Land Rover Series II. tűzoltóautóval Budapesten... kicsit feltartottam a forgalmat a fotóért...


Land Roverek a találkozón:

Úti hálóhelyek:
Út az Alföldön:


Alföldi tanya:
Kis pihenő:

... és persze a gyerekek és a kutyák ...
Szép napok voltak. Izgalommal, jó társasággal, kellemes időtöltéssel. Végül egy örök baráttal is gazdagabbak lettünk.

A munkás hétköznapokba visszatérésüket másik blogunkban követheted. Addig is mára búcsúzóul két útközben fotószott szépséges növény:

Gömb páfrányfenyő (Ginko biloba ‚Barabits Nana’) - Törpe gömb növésű fenyő különlegesség magastörzsre oltva a legszebb. Egy kis biológia: a nyitvatermők és zárvatermők közös őse, egyetlen túlélő faja az ősi 270 millió éve volt Perm időszaknak. A jégkorszakot is a mai Kínában átélő fajt az 1700-as években hozták Európába, majd terjedt el lombhullató díszfaként.


Tapadó vadszőlő (Parthenocyssus quinquefolia) kacsokkal kapaszkodó kúszónövény. Képes kerítések, falak teljes takarására. A növényborítás egyben klimatizál is. Fantasztikus őszi lombszíneződése van.