Jártunkban - keltünkben, itthon

Veszprémben ellátogattunk a Hotel Villa Medici Veszprémbe. Parkja több, mint 15 éve épült több lépcsőben. Nosztalgia Garden étteremében kóstoltunk... nagyon jókat.

Az este a veszprémi várban talált minket.Balatonfüreden a Tagore sétány gyönyörű zöldfelülete kápráztatja el az arra járókat.
Magyarpolány. Az itt található Szent Mór bencés templom a XIII. században épült a falu fölé magasodó domb csúcsán, mai formáját az 1910-es években nyerte el. Szépen felújított Kálvária vezet a falu felől az impozáns temlomhoz, melyet az 1780-as években készítettek.
A falu a Polányi Passió helyszíne, igazi romantikus gyöngyszem.

Még autókülönlegességet is találtunk: Trabant 500 , manapság igen ritka látvány az eredeti rendszámú formás járgány '60-as évek jármű mementója. Az utód (Trabant 601) sokkal ismertebb és nem ily eredeti részleteiben (kilincsek, homlok embléma, visszapillantó tükör a sárvédőn stb). A legjobban sikerültek e széria kombi változatai, kéttónusú festéssel.
Kaposszekcsőn csodát láttunk: nemhogy banán, BANÁNLIGET... Ez a növény nálunk eddig nem élt meg. Igaz, még ma sem terem. Éghajlatunk nem felel meg a banánnak.