A múlt jelene

Vajdahunyadvára Budapest, Városliget
Az épület hibátlan, de bontásra ítélték, a környező növényeket ki fogják irtani... (A szomszédságából vágtak ki egy 100 éves amerikai vasfát, melynek levegőtisztító hatása révén értéke felbecsülhetetlen.)


Vámkisasszony Monodráma
Czifra Krisztina előadásában Budapesten a Kossuth Klubban.
Köszönjük az élményt Kriszta! Fantasztikus volt! A történet fenomenális! Gratula az író Kállai R. Gábornak!

Muzikum Bisztró-Budapest


Étterem a budai Várban.
A környéket részleges bontásra és teljes átépítésre ítélték...

700 éves kislevelűhárs (Tilia cordata) Szőkedencs temetőjében
A famatuzsálem törzskörmérete 11,2 méter! A mai kettős törzse sarjakból fejlődött, ami azt jelenti, hogy maga a növény, a gyökere már korábban is itt állt az Árpádkorban (1300 előtt). Ezt bizonyítja, hogy a fa mellett kis Árpádkori templom alapjait találták, ami egy korábbi kör alakú rotundás keresztelő kápolnára épült. Felemelő és tiszteletreméltó látvány nyújt a temetődomb felett nyújtózó ágaival.

Zalavár/Moseburg
A 850-es évek közepén épült a Hadrianus mártírról elnevezett háromhajós főszékesegyház romjai, ami Methód pannóniai érsek székhelye volt. Ekkori Karoling-kori város templom körüli temetőjében ezerötszáz módos sírt tártak fel a régészek. A kor legnagyobb harangja zengett tornyában. Később 1019-ben új bazilika épült az erődített városfalak mellett.


A hattyú tava: a Kis-Balaton Zalavárnál.
Taliándörögd
A Szent András klastrom romjai. Az 1330-as években épült gótikus stílusú templom egy korábbi Àrpádkori plépánia templom alapjait is használta, ami egy római-kori villa épületre épült. A klastrom mellett bronzkori urnasíros temetőt is találtak a régészek. Szóval elég régóta szakrális helyként használták elődeink. Manapság a Művészetek Völgye egy színpada áll a falak romjai között.